Skip to content
Kezdőlap » Alkalmazás publikálása

Alkalmazás publikálása

Előbb-utóbb az alkalmazásunk elér arra a pontra, amikor meg szeretnénk osztani másokkal is, azaz publikálni akarjuk.

Ez még nem azt a publikálást jelenti, amikor fel akarjuk küldeni a kész appot az AppStore-ba és/vagy a Play áruházba.

expo publish
A kép innen van. Köszönöm!

expo publish

Egészen egyszerűen az expo publish paranccsal tudjuk az Expo-hoz publikálni az appot. Terminálban kell kiadni a parancsot és célszerű mindeközben leállítani a Development Server-t a VSCode Terminálban a CTRL+C billentyűkombinációval.

Előfordul, hogy az expo publish parancs kiadása után még azt mondja nekünk az Expo, hogy

In order to publish an update, expo-updates needs to be installed. Do you want to install it now?

Vagyis arra kér minket, hogy egyezzünk bele abba, hogy még a publikálás előtt frissítse az Expo-t. Én belementem a dologba és egy „y”-t nyomtam neki, azaz yes (igen).

Ő ezek után lefuttatta az update-et, majd a publikáláshoz kérte, hogy adjam meg az Expo fiókom adatait (user + jelszó). Ha nincs ilyen, akkor arra is van lehetőség. Kell egy új Expo fiók:

expo publish commandline

Kurzor nyilakkal lehet navigálni és a megfelelő opciót kiválasztani. Ha megvan az account, akkor belépés után (ha kéri) feltölti az Expo repository-jába a projektünket, ami ott meg is jelenik a projektek között:

expo publish project

A sikeres Expo publish után van a konzolban megkapjuk magának a projektnek is a linkjét, ahol ugyanúgy megjelenik a QR kód, mint fejlesztés közben az npm start parancs kiadása után a VSCode termináljában:

https://expo.dev/@laszlovarga/MealsToGo?serviceType=classic&distribution=expo-go

Elvileg a project az iOS-t használók nem tudják megnézni majd a QR kód alapján. Ehhez csak a tulajdonosnak van joga, hogy a saját telóján belépjen és futtassa az appot a QR kód scannelésével.

Android-nál ilyen limit nincs.

Címkék: