Skip to content
Kezdőlap » Miért váltottam Yarn csomagkezelőre?

Miért váltottam Yarn csomagkezelőre?

Évekig az NPM csomagkezelőt használtam, azonban nemrég történt valami, ami miatt áttértem a Yarn használatára.

Sejtelmesen hangzik, de az ok nagyon egyszerű. A minap egy új Expo által kezelt ReactNative projektet készítettem. Telepítettem néhány alapvető csomagot, amit szívesen használok. A styled-components telepítése közben azonban hibát jelzett az NPM és nem települt a csomag.

Hosszasan kerestem megoldást, mígnem az egyik oldalon felkeltette érdeklődésem egy „Fraudi elszólás”. Mégpedig az, hogy az illető Yarn csomagkezelő használata közben nem tapasztalt ilyen hibajelenséget.

Akkor jöhet a Yarn

Nosza, kipróbáltam és tééényleg! Gond nélkül felmennek a csomagok. Ahogy tapasztaltam (de valaki javítson ki, ha tévedek), hogy olyan, mintha a Yarn valahogy megpróbálna kompatibilis csomagokat keresni.

A Yarn telepítéséhez a hivatalos doksiban is azt írják, hogy előtte érdemes feltenni az NPM-et a gépre és ezzel a paranccsal kell a Yarn-t a gépre rántani:

npm install --global yarn

Nos tehát én azóta a Yarn-t használom inkább, ha egy új ReactNative projektet indítok.

Most akkor Yarn vagy NPM?

yarn vs npm

Természetesen nem azért született meg ez a poszt, mert parázs vitát akartam kirobbantani az npm hívők és a yarn fanatikusok között. Szerintem olyan ez, mint hogy valaki az iPhone-t szereti, valaki pedig az Android telókat.

Tehát mindössze egy saját „esettanulmányt” tártam most ország-világ elé, amiben szerintem a Yarn most jobban bizonyult.

Amúgy meg „kinek a pap, kinek meg a papné”.

Források

Íme néhány link, ami erről a React 18-as kompatibilitási hibáról ír:

Címkék: