Skip to content
Kezdőlap » Pressable

Pressable

A Pressable nyomkodhatóvá képes tenni egy képernyő elemet. Vagyis, ha megérintjük, akkor valami interakció fog történni. A React Native 0.63-as verziójától kezdve elérhető ez a komponens.

Pressable
A kép innen van. Köszönet érte!

Példa a hivatalos doksi alapján

A React Native dokumentációja azért is jó, mert a példák azonnal kipróbálhatók, ugyanis Expo Snack-et használtak erre. Bár van amikor én is készítek Snack-et és itt most nem az ennivalóra gondolok :).

A Pressable dokumentációjában is van egy működő példa, így én most nem készítettem saját mintapéldát.

Használat

Ami mindenképpen kell nekünk a Pressable használatához, az egy importálás. A react-native csomag része ez a komponens is:

import { Pressable } from 'react-native';

Aztán a doksi alapján az alap forma az, hogy a <Pressable></Pressable> párral kell körbevenni azt, amit kattinthatóvá szeretnénk tenni a képernyőn:

<Pressable onPress={onPressFunction}>
  <Text>I'm pressable!</Text>
</Pressable>

Kattintás kezelése: onPress

Az onPress esemény kezelőnek egy függvény van átadva. Ez a felelős a kattintás hatására végrehajtandó funkciókért. Egy ilyen kezelő függvényben pedig határ szinte a csillagos ég, hogy mit teszünk bele.

Hasonló témák

Létezik egy egyszerűbb alternatívája. Ez a TouchableOpacity, amit akkor használunk, ha bőven elegendő az, hogy az érintés hatására kapunk egy vizuális effektet. A hivatalos dokumentációban is az olvasható, hogy ha egy kissé extrább komponenst akarunk használni, akkor használjuk inkább a Pressable komponenst.